Gobiernu del Principau d'Asturies

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Comer y beber

Faba d’Asturies

Con Denominación Específica dende l’añu 1990, la Faba d’Asturies ye un ingrediente fundamental nel recetariu asturianu

Ye una faba seco de la variedá Granxa Asturiana, que presenta les carauterístiques siguientes: tallu de porte indetermináu y entrenuedos llargos; caxina de color verde, nidia y de perfil allargáu; granu oblongu llargu y achapláu, de fondu blancu con un llargor mínimu de 18 milímetros.

El so granu, en cocinándolu, preséntase enteru, con piel nidia, albume blandiu, mantegosu al paladar y poco o nada granulosu y fariñentu.

La so sema y collecha faise con procuru, y ufiértase al consumidor en saquinos, con embutíos o en platos cocinaos llistos pa la so cata.

 

Llexislación

Decretu 29/1990, de 8 de marzu, de la Conseyería d’Agricultura y Pesca, pol que s’aprueba’l Reglamentu de la Denominación especifica de Faba d’Asturies y del so Conseyu Regulador (n'español)

Decretu 13/1996, de 11 d’abril, de la Conseyería d’Agricultura, pol que se camuda parcialmente’l Decretu 29/1990, pol que s’aprueba’l Reglamentu de la Denominación Especifica Faba d’Asturies y del so Conseyu Regulador (n'español)

ORDE de 6 de xunetu de 1990 pola que se perafita’l Reglamentu de la denominación específica “Faba d’Asturies” y del so Conseyu Regulador (n'español)

Orde de 16 de setiembre de 1997 pola que se perafita’l cambéu del Reglamentu de la Denominación Especifica Faba d’Asturies y del so Conseyu Regulador (n'español)

Reglamentu (CE) nu 1107/96 de la Comisión de 12 de xunu de 1996 no tocante al rexistru d’indicaciones xeográfiques y de les denominaciones d’orixe con arreglu al procedimientu afitáu nel artículu 17 del Reglamentu (CEE) nu 2081 del Conseyu (n'español)

 

Enllaces d’interés

Sabores Mitolóxicos d’Asturies 

Conseyu Regulador Denominación Específica Faba d’Asturies